Caramida

 
Termen livrare: 1-5 zile
 
Termen livrare: 1-5 zile
 
Termen livrare: 1-3 zile
 
28.00 RON/BUC
Termen livrare: 1-5 zile
 
30.00 RON/BUC
Termen livrare: 1-3 zile
 
Termen livrare: 1-5 zile
 
39.00 RON/BUC
Termen livrare: 1-3 zile
 
Termen livrare: 1-5 zile
 
Termen livrare: 1-5 zile
 
59.00 RON/BUC
Termen livrare: 1-5 zile
 
60.00 RON/BUC
Termen livrare: 1-5 zile

Caramida este unul dintre cele mai vandute materiale de constructii, avand o istorie foarte indelungata. Utilizand acest material s-au ridicat zidurile unor monumente celebre precum Marele Zid Chinezesc, Colosseum-ul din Roma si asa mai departe. Domeniul productiei acestui material este intr-o cotinua dezvoltare, aspect ce confirma faptul ca acesta este unul dintre cele mai utilizate materiale de constructii.
Dupa o statistica recenta, putem spuna ca la noi in tara peste 60% din constructiile noi sunt realizate din caramida.

Cum se realizeaza caramida?

Caramida se realizeaza prin combinarea a patru elemente naturale: pamant, apa, foc si aer. Acest amestec are la baza argila, insa se mai adauga si alte elemente, precum nisipul si alti diversi compusi, care ajuta la realizarea consistentei si porozitatii pentru fiecare tip de caramida in parte. Odata realizat amestecul acesta este uscat la soare, urmand ca apoi sa fie ars la temperaturi ridicate in anumite cuptoare speciale.

5 calitati pe care le are o constructie realizata din caramida

  • Durata lunga de viata – in lipsa unor calamitati naturala, o constructie realizata din acest material special se deterioreaza mult mai greu fata de una realizata din lemn. Mai mult decat atat, caramida nu are nevoie de tratamente specifice, precum lemnul.
  • Diverse posibilitati de finisaje exterioare si interioare – zidurile realizate din caramida pot fi usor zugravite cu var sau vopsea lavabila, imbracate in lemn, tapet sau rigips etc. Practic se permite o varietate mare de finisaje.
  • Rezistenta buna pentru greutatea acoperisului – o constructie realizata din acest material poate sustine orice tip de acoperis in comparatie cu una din lemn care nu poate. Pe o constructie realizata din lemn nu se poate pune un acoperis din tigla, pe cand pe una realizata din caramida da.
  • Izolare fonica buna – acest material este si un bun izolator fonic.
  • Nu sustine arderea – aceasta este si un tip de material ignifug care nu arde si nici nu sustine arderea. Detine o rezistenta ridicata de pana la 1000 de grade Celsius.
  • Inaltime ridicata a constructiei – o constructie realizata din acest material poate fi oricat de inalta si poate fi compusa din oricate niveluri doreste fiecare si sunt permise de lege. In cazul lemnului, nu se poate realiza o constructi decat cu maxim 4 niveluri, deoarece structura de rezistenta nu permite mai multe.

Unde se utilizeaza caramida?

In general, acest material este utilizat pentru realizarea constructiilor rezidentiale, atat pentru realizarea structurilor de rezistenta, cat si pentru zidurile de compartimentare. In ultima vreme, acest material este utilizat si pentru realizarea de design interior si exterior, realizandu-se zidarii complete din acest material special dedicat acestui domeniu.

Date contact

Str. I.C Bratianu, Nr.3

office@mesterumanole.ro
0746 205 195

Copyright © Mesterul Manole.ro 2024. Toate drepturile rezervate