Polistiren extrudat XPS

 
Termen livrare: 1-3 zile
 
Termen livrare: 1-3 zile
 
Termen livrare: 1-3 zile
 
Termen livrare: 1-3 zile
 
Termen livrare: 1-5 zile
Polistirenul extrudat este o categorie de material de izolare termica asemanator celui expandat, insa cu o serie de proprietati ce il diferentiaza clar fata de acesta. Spre deosebire de alte produse, materialul polistiren extrudat are o rezistenta superioara la efectele distructive naturale si fiabilitate crescuta. Da dovada de o impermeabilitate superioara si de o serie de alte proprietati care il separa fara indoiala din punct de vedere calitativ fata de alte produse similare. Produsul are o vechime foarte mare pe piata, facandu-si aparitia in anii `50, insa a inceput sa fie utilizat abia 20 de ani mai tarziu.

Proprietatile specifice pentru polistiren extrudat

Acest tip de polistiren se remarca prin calitatea deosebita si rezistenta la trecerile de la umezeala la lipsa acesteia. Materialul de dovada de o elasticitate sporita, insa este in acelasi timp si foarte dur. Aceasta combinatie de elemente permite o rezistenta foarte buna la inghet si dezghet. Polistirenul extrudat are ceea ce se numeste o structura celulara inchisa, ceea ce il diferentiaza clar de cel expandat. Spre deosebire de acesta, polistirenul extrudat nu are capacitatea de a lasa suprafetele pe care este montat sa respire. Din acest motiv, el nu este recomandat pentru izolarea exterioara a fatadelor, insa ramane un foarte bun prieten al izolarii termice realizata pe alte zone ale constructiilor.

De ce sa alegeti polistiren extrudat?

Fiecare material de izolare termica se remarca printr-o serie de proprietati anume ce il separa pe de o parte de altele similare si il aseamana, pe de alta, acestora. Polistirenul extrudat este un material foarte asemanator celui expandat, insa cu o gama larga de proprietati unice care il separa de acesta sau de alte materiale de izolare de pe piata. Desi costul sau este mai ridicat, proprietatile sale fac ca acest lucru sa nu fie un dezavantaj pentru utilizatori, care il vor prefera pentru a beneficia de avantajele sale:
  • Acest material este un foarte bun izolator termic
  • Este un material de o duritate crescuta, ceea ce il face foarte indicat pentru izolarea podelelor
  • Polistirenul extrudat este rezistent la actiunei mecanice si la expunerea la soare
  • Este foarte usor de manevrat sau transportat
  • Se gaseste intr-o categorie larga de dimensiuni, pentru a se potrivi oricarui tip de constructie
Date contact

Str. I.C Bratianu, Nr.3

office@mesterumanole.ro
0746 205 195

Copyright © Mesterul Manole.ro 2024. Toate drepturile rezervate