Plinte

 
Termen livrare: 1-3 zile
 
Termen livrare: 1-3 zile
 
Termen livrare: 1-3 zile
 
Termen livrare: 1-3 zile
 
Termen livrare: 1-3 zile
 
Termen livrare: 1-3 zile
 
Termen livrare: 1-3 zile
 
Termen livrare: 1-3 zile
 
Termen livrare: 1-3 zile
 
Termen livrare: 1-3 zile
 
Termen livrare: 1-3 zile

Despre plinte

Plintele reprezinta o prelungire a podelei pe o zona foarte ingusta in partea de jos a peretilor. Aceasta prelungire este menita sa impiedice ca praful, insectele, apa sau alte elemente dim mediu sa ajunga sub suprafata podelei si sa o deterioreze. In plus, ofera si un aspect mai placut, finisat.

Ce reprezinta plintele?

Plintele intra in categoria elementelor decorative, intrucat ele sunt o piesa extra adaugata podelelor. Totusi, rolul lor decorativ este un element secundar, intrucat plintele sunt in special utilizate pentru protectie, acoperind unghiul dintre podea si perete. Acestea pot fi confectionate din mai multe tipuri de material, inclusiv lemn pentru parchet, ceramica sau plastic si pot avea inaltimi si culori diferite, in functie de tipul si culoarea podelei.

De ce sa alegeti sa utilizati plinte?

Utilitatea acestor plinte este una cat se poate de practica, acestea indeplinind roluri foarte importante in designul unei camere. Dincolo de partea ce tine de protectie, acestea sunt insa si un element decorativ important, cu atat mai mult cu cat in ultimii ani designul acestei piese de decor suferind foarte multe transformari in bine, ea incepand sa fie confectionata si din alte tipuri de materiale, in forme, culori sau dimensiuni diferite.
  • Finisarea podelelor - plintele ofera un aspect finisat podelelor, nelasand impresia de lucrare „neterminata” si ajutand la completarea designului general al camerei.
  • Protejarea impotriva factorilor externi - in special in cazul parchetului, este foarte usor pentru lichide, praf sau chiar insecte sa patrunda sub podea si sa ii dauneze acesteia. Plintele impiedica acest lucru, protejand marginile podelelor si impiedicand patrunerea elementelor daunatoare si de foarte multe ori, chiar umflarea parchetului.
  • Impiedicarea lipirii mobilierului de pereti si a deteroriorarii lor - mobilierul poate zgardia si murdari peretii unei incaperi. Plintele puse in marginile podelelor pot actiona ca un opritor pentru mobila, ce nu mai poate fi lipita de pereti. Astfel, acestia sunt protejati de interactiunea cu mobilierul.
  • Protejarea partii de jos a peretilor de lovituri - dupa acelasi principiu ca in cazul mobilei, plintele actioneaza ca un opritor si in ceea ce priveste loviturile ce pot fi aplicate in aceasta zona de catre aspiratoare, maturi sau chiar incaltari.
Date contact

Str. I.C Bratianu, Nr.3

office@mesterumanole.ro
0746 205 195

Copyright © Mesterul Manole.ro 2021. Toate drepturile rezervate