Tabla neagra este un material de constructii ce face parte din gama celor metalurgice. Acest material are o serie de calitati importante ce se datoreaza procesului special prin care este obtinut. Datorita acestor calitati, acest material este utilizat intr-o varietate de aplicatii si domenii.
Cateva detalii legate de procesul de productie prin care se realizeaza tabla neagra
Tabla neagra se obtine in urma unui proces tehnologic destul de noi si complex. Procesul de productie al acestui material contina o etapa de laminare la cald. Astfel, pentru a se obtine acest material special, otelul, materia prima din care aceasta se realizeaza, este incalzit mult peste temperatura sa de recristalizare. Dupa ce este incalzit la temperaturi foarte mari, acesta este rulat si presat succesiv printr-o serie de role speciale pana cand se obtin grosimile dorite pentru materialul finit. Datorita acestei laminari la cald, tabla neagra devine un material flexibil si deloc casant, fiind una dintre cele mai bune solutii de utilizat in cadrul proiectelor in care rezistenta ridicata este un element important.
Ce proprietati speciale are tabla neagra?
Datorita procesul de productie, dar mai exact etapei de laminare la cald, tabla neagra este, in primul rand, un material foarte rezistent. Prin incalzirea la temperaturi mari si apoi prin presarea la forte ridicate acest material devine si foarte flexibil si chiar necasant. Mai mult decat atat, acest material are si o ductilitate foarte buna, in timp ce culoarea neagra ii ofera o personalitate aparte. Astfel, tabla neagra are proprietatile unui material rezistent, flexibil si necasant.
Cateva proiecte in care se utilizeaza tabla neagra
Datorita proiectului special de productie si proprietatilor pe care le are, tabla neagra este utilizata intr-o varietate de proiecte si domenii. Astfel, aceasta poate fhi chiar materia prima pentru realizarea unor proiecte de suduri, dar in acelasi timp este foarte des utilizata pentru realizarea cailor ferate. Schimband domeniul vedem ca aceasta este utilizata si in realizarea containerelor si navelor maritime. Alte cateva aplicatii punctuale in care se utilizeaza acest material:
Structuri metalice
Compartimente de depozitare pentru industria auto
Realizarea de cazane si alte recipiente aflate la presiuni ridicate
Mesteru' Manole ofera clientilor si partenerilor posibilitatea de a le pastra produsele in siguranta pana in momentul in care acestia decid demararea proiectului.
Te asteptam in magazinele Mesterului Manole cu produsele in ambalajul original, nedeteriorat, si documentele in original pentru a schimba produsul achizitionat.
Punem la dispozitia clientilor nostri serviciul de incarcare si descarcare in santier. Posibilitatea de incarcare si descarcare cu macara, stivuitor sau manipulator marfa.
Pentru a putea realiza comanda, valoarea minima a acesteia trebuie sa fie de 100 RON.